Collegereeks Corporate Antropologie

6 Maandagavonden

Jitske Kramer

CollegeReeks: Corporate Antropologie

Regelmatig krijgen wij de vraag of de lezingen van Jitske Kramer ook ergens individueel te beluisteren zijn. Dat kan nu! In een bijzonder mooie collegereeks neemt zij je in zes maandagavonden mee in de wereld van de Corporate Antropologie. Met filmfragmenten, exotische verhalen en pragmatische inzichten.

Diepgaand begrip over hoe mensen culturen vormen en hoe culturen mensen vormen. Over tribes, organisaties en het samenspel tussen power & love. Over macht, ranking, hiërarchie, reciprociteit, vertrouwen en loyaliteit. Over cultuurverandering, liminaliteit, viral change, invloed en ethiek. Over corporate kosmologie, rituelen duiden en maken… reken op een lekker tempo, met prachtige beelden en een hoge informatiedichtheid.

Inschrijven

College 1 Inleiding Corporate Antropologie

Wat is eigenlijk cultuur, en wat niet? Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen. Wat is de geschiedenis en onderzoeksmethode van de culturele antropologie? Hoe is deze discipline in het bedrijfsleven terecht gekomen en wat hebben we daaraan?

College 2 Waar zit ‘cultuur’?

Het vorige college hebben we gekeken hoe mensen culturen vormen. Dit college gaan we dieper in op de universele vragen waar mensen overal ter wereld antwoorden op moeten vinden. Deze specifieke antwoorden noemen we cultuur. Uit welke elementen bestaat een cultuur? Waar moet je naar kijken om een cultuur te leren begrijpen?

College 3 Power & Love

Culturen vormen zich in interactie en besluitvorming. Het samenspel tussen power (doelgerichtheid, macht en ranking) en love (mensgerichtheid, samen en verbinding) is hierbij erg belangrijk. In dit college krijg je antropologische lessen over macht, reciprociteit en fusies vanuit romantisch liefde of praktische matchmaking.

College 4 Cultuurverandering

Culturen veranderen voortdurend en altijd. Maar wat nu als je deze verandering actief wilt sturen? Een bepaald idee, plan of type gedrag wilt doorvoeren? Dan is het goed te bepalen met wat voor soort verandering we te maken hebben. En hoe antropologische kennis je kan helpen om een cultuurverandering zo te regisseren dat nieuw gedrag zich als een aantrekkelijk virus door de organisatie verspreidt.

College 5 Liminaliteit en de loop der dingen: invloed en ethiek

Hadden we het in het vorige college over veranderingen doorvoeren, in dit college doen we nog even een stapje terug. Wie of wat heeft volgens jou invloed op de loop der dingen? En wie bepaalt wat een ‘juiste verandering’ is? En als er dan chaos van komt, wie draagt dan het proces van veranderen? We zullen spreken over locus of control, tribale rollen, liminaliteit, en ethiek.

College 6 Corporate Kosmologie: kracht van rituelen

Cultuur ordent voor ons het dagelijks, gewone, leven. Maar wat te doen met het buitengewone, het onverklaarbare, het veranderende? Daar gaat dit laatste college over. Antropologen spreken over kosmologie; dat wat het buitengewone ordent. Wat zien we aan magie terug in organisaties? Wat is de kracht van een ritueel en hoe maak je een passend ritueel voor jouw organisatie, team, verandering?

Praktisch

Om de week, op maandag avond
1/10/2018
15/10/2018
29/10/2018
12/11/2018
26/11/2018
10/12/2018
Tijden 18.30 inloop. College: 18.45 – 21.30
Prijs De ticketprijs voor deze collegereeks is € 1.200,- (btw vrij ivm CRKBO registratie)
Locatie midden Nederland

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2018 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy