Jam Cultures

Tribes. Verschillen. Inclusie. Macht. Ritme.

Jitske Kramer

JAM CULTURES - VERSCHILLEN. INCLUSIE. MACHT. RITME.

Voor het oplossen van complexe vraagstukken hebben we vele invalshoeken nodig. Innovatie betekent samenwerken met mensen uit verschillende vakgebieden, landen en organisaties. Het maakt inclusie, goed omgaan met diversiteit, een van de grootste uitdagingen van deze tijd.

Inclusie staat al snel op scherp bij fusies, teamwerk of samenleven met verschillende etnische groepen. Omdat het gaat over wie zich aan wie moet aanpassen, wat we wel en niet normaal vinden, wie wat beslist, wie mee mag doen en wie vooral niet … Onderwerpen waar we niet licht en energiek over spreken met elkaar.

Inclusie is een maker of breker. Co-creatieprocessen stranden door verschillende organisatieculturen. Mensen worden uitgesloten vanwege hun kleur, geloofsovertuiging, leeftijd of seksuele geaardheid. Kinderen vinden hun plek op school niet, omdat ze anders zijn. Inclusie is een hot topic, met een onderliggende dynamiek van macht en verschil.

We kijken naar inclusie als een jamsessie. In Jam Cultures durft iedereen zijn of haar eigen geluid te laten horen, om samen in voortdurende afstemming tot een beter geheel te komen. Met truth en dare. Met power en love. Met krachtige begrenzing en liefdevolle aandacht. Snoeihard en soft tegelijkertijd. Een must voor leiders van deze tijd en voor tribes van de toekomst.

Een inspirerende lezing met antropologische lessen over anders kijken, inclusie, macht, ranking, onbewuste vooroordelen en diversiteit. Op luchtige wijze spreekt Jitske over zware thema’s. Ze laat je nadenken. Over hoeveel diversiteit je aan kunt. En wilt. Je loopt er anders uit dan je erin ging.

Gebaseerd op drie boeken van Jitske Kramer: Normaal is Anders, Wow! Wat een verschil en het nieuwe boek dat in 2019 zal verschijnen, Jam Cultures.

Lezing of masterclass aanvragen

VERSCHILLENDE LEZINGEN BIJ DIT BOEK

Inclusie is een groot thema. Met een hele lichte en vrolijke kant, en met een zware donkere kant. Al onze lezingen over diversiteit en inclusie zijn gebaseerd op acht inclusie principes. Gecombineerd met allerlei antropologische inzichten over hoe mensen samen culturen vormen. En hoe culturen mensen vormen. Er is te veel te vertellen, dat past niet allemaal in één lezing. Dus we moeten kiezen, of uitbreiden naar een masterclass.

Tijdens de telefonische intake stemmen we de behoeften en mogelijkheden binnen de gegeven tijd af. De acht inclusie principes vormen de leidraad waarbinnen we accenten leggen en keuzes maken.

UITBREIDING TOT MASTERCLASS (3 UUR TOT EEN DAG)

Gedurende een masterclass is er meer tijd voor vragen en vertaling naar de praktijk van de eigen organisatie. De opzet is telkens korte stukjes theorie en uitleg, gevolgd door gelegenheid tot interactie en dialoog. Plenair of in subgroepen. Eventueel met een interactief game of een reflectie opdracht in subgroepen. Ook kunnen we een lezing combineren met een sessie emmer trommelen onder bezielende leiding van Tudor Rutjes. Tijdens de intake bespreken we de inhoudelijke insteek en bepalen we de werkwijze.

Ook kunnen we deze masterclass meer strategisch insteken: wat is er nodig om de organisatie diverser en inclusiever te maken? Deze strategische aanpak is het meest effectief als de beslissers in de ruimte zitten.

Voor een groots event, kun je ook denken aan onze special Rhythm of Life

NOG MEER VERDIEPING OP DIT THEMA

Je wilt eigenlijk nog meer achtergrond over antropologisch kijken en cultuurvorming en cultuurverandering? Dan verwijzen we je graag naar onze collegereeks Building Tribes.

Je wilt de diepte in en leren hoe je al antropoloog kunt kijken naar culturen, mensen en verschillen. Dan verwijzen we je graag naar de intensieve en praktische Bootcamp Antropologisch kijken.

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2018 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy